Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ahmed Marcouch nieuw lid Raad van Toezicht Stichting Het Vergeten Kind

Het vergeten kind

Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is per januari 2021 benoemd als lid van de Raad van Toezicht van Stichting Het Vergeten Kind. Marcouch volgt met zijn aanstelling  Franc Weerwind, burgemeester van Almere, op. 

Ahmed Marcouch over zijn toetreding tot RvT van Stichting Het Vergeten Kind: “Ik wil dat ieder kind opgroeit met een toekomst die schijnt en veelbelovend is, in plaats van een toekomst vol met drempels en donderwolken. Daarom moeten kinderen (thuis) veilig zijn, vrij van verwaarlozing of mishandeling. Dat Stichting Het Vergeten Kind oog heeft voor de duizenden kinderen voor wie dat niet geldt, is van grote waarde voor de Nederlandse samenleving.”

RvT-voorzitter Oege Boonstra: “Wij zijn zeer verheugd met de komst van Ahmed Marcouch in onze Raad van Toezicht. Met zijn achtergrond en zijn bestuurlijke kwaliteiten zal Ahmed een grote toegevoegde waarde hebben voor de kinderen in Nederland die het thuis moeilijk hebben. Tevens zal hij een belangrijke rol spelen bij de initiatieven van de Stichting om de jeugdhulpverlening gezamenlijk en gefaseerd te verbeteren. Wij zijn ook grote dank verschuldigd aan Franc Weerwind, burgemeester van Almere, die de afgelopen vier jaar met zijn wijsheid, bestuurlijk inzicht en enthousiasme het werk van de stichting vele belangrijke impulsen heeft gegeven. “

Over Ahmed Marcouch
Ahmed Marcouch werd geboren in Beni-Boughafer (1966), een kustplaatsje in Noord-Marokko. De vader van Marcouch vertrok begin jaren zeventig naar Europa en werkte als gastarbeider in Amsterdam. Eind jaren zeventig, Ahmed Marcouch was toen 10 jaar, kwam de rest van zijn gezin naar Nederland. De familie woonde in de Oosterparkbuurt in Amsterdam-Oost. In zijn geboortedorp had Marcouch nooit een dag op school gezeten. In Amsterdam op de Vierde Montessorischool in Amsterdam-Oost leerde hij in twee jaar de Nederlandse taal en lezen en schrijven. 

Daarna volgde hij het Individueel Technisch Onderwijs (ITO) en de mts. Na de middelbare school werkte hij tien jaar bij de Amsterdamse politie, waarvan de laatste vijf jaar als brigadier. Hij had een baan als leraar maatschappijleer aan het ROC en was procesmanager jeugdbeleid van de Gemeente Amsterdam. 

In april 2006 werd hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. In maart 2010 werd hij met twaalfduizend voorkeurstemmen gekozen in de gemeenteraad. Toen hij in datzelfde jaar bovendien gekozen werd als Tweede Kamerlid, moest hij zijn zetel in de gemeenteraad opgeven. In 2017 eindigde zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer. Sinds september 2017 is Marcouch burgemeester van Arnhem.

Dit bericht is afkomstig van de website van Het Vergeten Kind:

https://www.hetvergetenkind.nl/actueel/156/ahmed-marcouch-nieuw-lid-raad-van-toezicht-stichting-het-vergeten-kind

Ahmed Marcouch nieuw lid Raad van Toezicht Stichting Het Vergeten Kind

Het vergeten kind

Kinderen en kansen
Stichting Het Vergeten Kind, Joseph Haydnlaan, Utrecht, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV