Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Afscheid van Rhonda Zwillinger (1950-2019)

De derde en vierde ruimte van Boijmans’ Klaverblad waren gewijd aan het werk dat ‘Madame Z’ in Arizona maakte als Koningin van de Woestijn, waarbij ze zich net zo sterk manifesteerde als eerder in New York, alleen minder romantiserend, met meer (Oosterse) wijsheid en zich sterk bewust van anti-rationalistische kunstbewegingen, zoals surrealisme en Dada. Voor haar zeer recente autobiografische serie collageboeken Art Made in the Intimate Scale, ging ze zelfs te rade bij Hieronymus Bosch.

De hernieuwde carrière gloorde aan de verre horizon van het wijdse landschap dat haar aan alle kanten omringde. Ze hield ervan, maar nog meer van mensen en verlangde terug naar New York. Door de MCS lukte werken slechts bij vlagen; alles ging langzaam en de tijd haalde haar in. Op 19 september overleed Rhonda Zwillinger in Arizona aan de gevolgen van haar ziekte. Ze werd 69 jaar oud.

Afscheid van Rhonda Zwillinger (1950-2019)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV