Meer weten? informatie@fondsen.org

Acute hulp voor vluchtelingen Mosul

In de Noord-Iraakse stad Mosul hebben het Iraakse leger en verschillende milities een offensief tegen IS gestart. De uitbraak van het geweld maakt het voor de inwoners levensgevaarlijk om te blijven. Samen met Dorcas, Tear, Woord en Daad en ZOA starten we een noodhulpactie voor mensen die het geweld in de stad ontvluchten.

Sinds het offensief tegen IS begon, sloegen bijna 50.000 mensen rond Mosul op de vlucht. Het aantal vluchtelingen neemt elke dag toe en juist zij lijken slachtoffer te worden van het offensief. Mannen, vrouwen en kinderen lopen tijdens hun vlucht groot gevaar. In het gebied zijn veel boobytraps, mijnen en IS-strijders. Als organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster zijn we een hulpactie gestart omdat de nood in het gebied erg hoog is. De VN verwacht dat er de komende tijd ruim 700.000 vluchtelingen uit Mosul hulp nodig hebben. We helpen de gevluchte mensen met voedsel, onderdak, medische hulp en traumaverwerking.

Situatie
Twee jaar geleden viel Mosul in handen van IS. Naar schatting zitten er in Mosul nog steeds 1,5 tot 2 miljoen mensen. Naast acute hulp is ons doel om na de militaire operatie samen met de lokale bevolking te werken aan wederopbouw. Zo zetten we er ons samen voor in dat mensen weer zelfstandig kunnen bouwen aan de toekomst van henzelf en hun land.

Uw hulp is heel hard nodig. Klik hier om te zien hoe u kunt helpen en voor meer informatie.


Zoeken in berichten:

Categorieen

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633