Actiedag GIRO555 voor Sulawesi: 11,2 miljoen

“Ik ben trots op de hartverwarmende reacties van Nederland” zei Marinus Verweij toen de voorlopige eindstand van de actiedag bekend werd. Nederland bracht tot nu toe ruim 11 miljoen euro bij elkaar voor de getroffenen op Sulawesi.

De actiedag werd om 12 uur geopend door Dionne Stax en Martin Garrix. Frits Sissing presenteerde de dag. Gedurende de dag gaven bekende Nederlanders volop workshops en optredens. Zo trad de winnaar van The Voice Senior, Jimi Bellmartin op, was Mei Li Vos aanwezig en hield Gerrit Hiemstra een minicollege over het weer. Naast deze namen gaven ook Dolf Jansen, Rob Dekay, Arash Aazrami, Ray Smith en Pieter Broertjes acte de présence. In de avond kookte Danny Jansen, chefkok van 24Kitchen, traditioneel Indonesisch eten, gaven Nick & Simon een huiskamerconcert en traden Trijntje Oosterhuis en Kris Kross Amsterdam op.

Verder kon je via Virtual Reality ervaren hoe het is om als hulpverlener op een rampplek te zijn. Ook kon je in ruil voor een donatie in de Ziggo eBattle F1 trailer racen in de auto van Max Verstappen. 

Radio en televisie deden de hele dag verslag en schakelden regelmatig met hulpverleners in Sulawesi. Een belpanel zat klaar om giften te noteren. Gedurende de dag namen onder andere Shelly Sterk, Nazmiye Oral, Dolf Jansen, Hakim Traïdia, Hein van der Heiden, Klaasje Meijer (K3), Romana Vrede, Jaap Spijkers en Viggo Waas de telefoon op.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633