Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Actie in Albert Heijn-filialen

In de meeste Albert Heijn winkels kunnen klanten een blauw-wit kaartje op het prikbord achterlaten om iets aan te bieden of te verkopen, bijvoorbeeld een tweedehands stoel. Nu kunnen klanten zich tot Albert Heijn richten met de vraag om betere leefomstandigheden voor de AH kip.

Bestel de actiekaartjes hier.

Laagste dierenwelzijnseisen

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van ons land, maar stelt de laagste dierenwelzijnseisen aan haar kippen. Andere supermarkten, zoals Jumbo en Aldi, doen het beter en geven hun kip meer ruimte. Wakker Dier voert daarom intensief campagne, om ervoor te zorgen dat Albert Heijn de leefomstandigheden van de AH kip verbetert.

Ruimtegebrek

De AH kip leeft met zestien kippen op een vierkante meter. Dat is veel te weinig ruimte. Door dit ruimtegebrek raken de kippen gestrest. Soms lopen ze over elkaar heen, omdat ze geen kant op kunnen. Daarbij bekrassen of verwonden ze elkaar.

Stunts

“Vooralsnog houdt de Zaanse multinational zich doof,” zegt Anne Hilhorst. “Albert Heijn drijft de vraag naar keurmerkloze kip zelfs op met extreem veel stuntaanbiedingen.” In het eerste halfjaar van 2019 was deze kip bij de twaalf grootste supermarkten gemiddeld 86 keer in de aanbieding. Albert Heijn deed dat in deze periode 232 keer.

Actie in Albert Heijn-filialen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV