835 mensen behandeld in aardbevingsgebied Sulawesi

In het door de aardbeving getroffen gebied op het eiland Sulawesi, Indonesië, heeft Artsen zonder Grenzen van 13 tot 24 oktober 835 mensen behandeld. We bieden hulp met een team van 12 medewerkers in 3 subdistricten in het centrale deel van het eiland.

Beschadigd gezondheidscentrum

Onze medische teams zijn actief in de subdistricten Zuid-Dolo, Malei en Sindue Tambusambora. We ondersteunen de medewerkers van het zwaar beschadigde gezondheidscentrum in Zuid-Dolo bij het bieden van basisgezondheidszorg en het uitvoeren van mobiele klinieken in de 3 subdistricten. Ook helpen we bij het herstart van vaccinatie-activiteiten en de verzameling van medische gegevens.

Tijdelijk gebouw

We bouwen een tijdelijk gezondheidscentrum in Zuid-Dolo om het beschadigde gebouw voorlopig te vervangen. Ook bouwen we latrines en waterpunten in een dorp in West-Dolo.

Psychosociale zorg

Daarnaast heeft ons team voor psychosociale zorg projecten opgezet in 6 gezondheidscentra in de zwaar getroffen stad Palu. Gezondheidscentra in 4 andere plaatsen hebben het team om hulp voor de bevolking in hun gebieden gevraagd.

Afronding

Naar verwachting rondt de teams op Sulawesi de hulpverlening rond 30 november af.

Fondsen.org
Strandplevier 23
2201 XJ Noordwijk
informatie@fondsen.org
KvK 34160633