Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

5 tips voor een feestelijk carnaval en vastelaovend

Of je nou hossend door Lampegat, Oeteldonk of Kielegat gaat of vastelaovend in Limburg viert; tijdens het carnaval spjektakel wordt veel van je lichaam verwacht. Een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze tips voorkom je hos-knieën, wiebelenkels en een blauwe ogen.

1. Pas op: strooigoed

Een rij vol kleurrijke kunstwerken op wielen; de optocht is een feest om naar te kijken. Maar let met dat kijken wel een beetje op je ogen. De praalwagens strooien graag snoepgoed in de rondte. Er kan dus zomaar een keiharde toffee of lolly in je oog belanden. Heb je nog een mooie feestbril? Dat zorgt gelijk voor een feestelijke bescherming!

2. Comfortabele outfit

Nadat je de dag begint met een stevig ontbijt, hijs je jezelf in je mooiste carnavalspak: pekske oan en goan. Zorg dat dit pekske wel comfortabel zit. Een te strakke boerenkiel bij je nek of een hoofddeksel dat niet helemaal goed zit kan zomaar je dag verpesten. Komt er uit je vriend alleen nog een piepende ademhaling? Verlos hem dan snel!

3. Hos met mate

Voetjes van de vloer en hossend in polonaise het plein op. Het gefeest vergt nogal wat van je knieën en ook je rug krijgt het goed te verduren als je lang staat. Wil je de dagen zo lang mogelijk springend doorkomen? Probeer tussendoor even te zitten en pak je rust.

4. Word niet ziek

Stampvolle kroegen, drukke pleinen en de wc van de snackbar om de hoek deel je met honderd anderen. Grote kans dat áls iemand een virusje meedraagt, dit erg gemakkelijk op anderen overslaat. Natuurlijk wil jij die dans ontspringen. Maar wat kun je doen?

Voorkom aanraking van je ogen, neus of mond. Via deze wegen kan een virus zich verder verspreiden. Was je handen na hoesten of niezen, of ontsmet ze met een handgel. Zorg ook dat je naast je eventuele alcoholische versnaperingen voldoende water drinkt. En pak je een frietje? Probeer het aan te vullen met wat groente of fruit. Dat is goed voor je weerstand.

5. Laat je hakken thuis

Het is natuurlijk prachtig, die zwarte pumps onder je catwoman-outfit. Maar weet je zeker dat je dit de hele dag volhoudt? Een polonaise met drinkbekertjes op de grond en gladde kinderkopjes op het plein. Een verstuikte enkel ligt op de loer. Draag dus alleen hakken als je zeker weet dat je hier goed op kunt lopen, of neem een paar reserve-sneakers mee. Thank me later.

Denk je nu: ‘Leuke tekst, maar waarom staat alle tekst dubbel?’ Check dan vooral even onze EHBO-app. Je zit waarschijnlijk tegen een alcoholvergiftiging aan.

Denk je nu: ‘Leuke tekst, maar waarom staat alle tekst dubbel?’ Check dan vooral even onze EHBO-app. Je zit waarschijnlijk tegen een alcoholvergiftiging aan.

5 tips voor een feestelijk carnaval en vastelaovend

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV