Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

455.000 bezoekers voor Alle Rembrandts in het Rijksmuseum

Taco Dibbits, hoofddirecteur: Geweldig die grote belangstelling voor Rembrandt. Geleerd van de vorige grote Rembrandt-tentoonstelling in 2015, hebben we de capaciteit bewust wat lager gehouden. Zo konden we de bezoekersstromen per half uur reguleren en het bezoek voor iedereen zo prettig mogelijk maken.

Rembrandt leeft

Dat Rembrandt in zijn 350ste sterfjaar nog altijd aanspreekt, blijkt naast het hoge aantal bezoekers aan Alle Rembrandts, ook uit de afname van faciliteiten en producten bij de tentoonstelling:

  • Alle rondleidingen, muziekoptredens, lezingen en Vriendenactiviteiten waren volgeboekt.
  • De multimediatour bij de tentoonstelling werd bijna 45.000 keer gedownload in de Rijksmuseum-app of gehuurd in het museum
  • 2.000 nieuwe Vrienden meldden zich aan en maakten meteen gebruik van het voordeel om met voorrang toegang te krijgen tot de tentoonstelling
  • De dit jaar verschenen Rembrandtboeken Biografie van een rebel, de overzichtscatalogus Rembrandt x Rijksmuseum, Het Grote Rembrandt Voorleesboek en Nijntje x Rembrandt zijn een groot succes. Respectievelijk zijn daarvan al 11.000, 3.000, 6.200 en 9.000 exemplaren verkocht.

Nog twee Rembrandt-tentoonstellingen

Alle Rembrandts was de eerste van drie tentoonstellingen ter gelegenheid van Jaar van Rembrandt. Vanaf 15 juli t/m 15 september is onder de titel Lang Leve Rembrandt een selectie van ruim 8.000 ingezonden kunstwerken van publiek te zien.

Van 11 oktober t/m 19 januari presenteert het Rijksmuseum Rembrandt & Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters met topstukken van Rembrandt en zijn tijdgenoten uit onder andere het Museo Nacional del Prado in Madrid.

Op 8 juli start in het bijzijn van het publiek het grootste onderzoek naar De Nachtwacht ooit.

Samenstelling en steun

De tentoonstelling Alle Rembrandts was te zien van 15 februari t/m 10 juni 2019 in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum. De samenstelling was in handen van conservator prenten Erik Hinterding. Het tentoonstellingsontwerp was van Irma Boom. De tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door het Blockbusterfonds, ING en de Patronen van het Rijksmuseum.

455.000 bezoekers voor Alle Rembrandts in het Rijksmuseum

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV