Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

4 natuur-documentaires die je wil zien

Greenpeace Nederland

Heb je een avondje of weekend zonder plannen? Perfect! Deze documentaires verrijken je kijk op onze planeet en al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. En het mooie is: alle docu’s zijn op YouTube of Netflix te bekijken.

1. Virunga (Netflix)

Deze fantastische docu vertelt het verhaal van vier park rangers in Virunga National Park in de Democratische Republiek Congo. Zij doen er alles aan om de laatste berggorilla’s ter wereld te beschermen tegen oorlog, stroperij en de dreiging van olie-exploratie. De docu geeft een unieke inkijk in het krachtenveld van foute politiek, economische belangen en de natuur.

2. Dirty Power, Burnt Country

Deze korte, gecrowdfunde docu van onze Australische Greenpeace collega’s legt bloot hoe de fossiele industrie, conservatieve media en de Australische overheid gezamenlijk de recente megabranden in het land ‘gebruikten’ om actie tegen de klimaatcrisis te verhinderen. Ontluisterend – en precies de reden waarom ons werk zo hard nodig is.

3. Fire in paradise

Op 8 november 2018 brak er een schijnbaar kleine brand uit in Butte County, Californië, nabij de stad Paradise. In een paar uur tijd groeide het kampvuur uit tot het dodelijkste wildvuur van het land, waarbij 85 mensen werden gedood en Paradise werd vernietigd. Zó dichtbij kan een natuurbrand bij de bewoonde wereld komen.

4. Our Planet

Een serie van Sir David Attenborough mag natuurlijk niet ontbreken. Attenborough’s rustgevende stem praat je door deze achtdelige natuurserie, vol met prachtige scènes die het onderling verbonden ecosysteem blootleggen. De serie onderstreept de duidelijke boodschap dat de mens het evenwicht van de natuur aan het verpesten is. Zoals Attenborough waarschuwt: “Wat we de komende 20 jaar doen, zal de toekomst van al het leven op aarde bepalen.

Dit artikel is afkomstig van de website van Greenpeace Nederland:

4 natuur-documentaires die je wil zien

4 natuur-documentaires die je wil zien

Greenpeace Nederland

Natuur, Milieu en Dieren
NDSM-Plein 32, 1033 WB Amsterdam, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV