Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

25 jaar na Srebrenica

PAX voor Vrede

Waar staan we nu, een kwart eeuw na de val van Srebrenica? Hoe is het nu in Srebrenica en welke lessen hebben we geleerd uit wat er allemaal mis ging? Schrijver Chris Keulemans sprak in Bosnië en Nederland met nabestaanden en mensen van PAX en heeft in zijn boek ‘Srebrenica & PAX 1995-2020, een geschiedenis van 25 jaar solidariteit’ geprobeerd deze vragen te beantwoorden.

—————–
Op 8 juli wordt het boek ‘Srebrenica & PAX 1995-2020, een geschiedenis van 25 jaar solidariteit’ gepresenteerd tijdens een evenement waar interviews en gesprekken worden gehouden over de genocide van Srebrenica, 25 jaar later. Je kunt het evenement live volgen via facebook.com/Tolhuistuin/live.
—————–

Op 11 juli is het 25 jaar geleden dat de enclave Srebrenica, door de VN uitgeroepen tot veilig gebied, onder de voet werd gelopen door het Bosnisch-Servische leger. De val van Srebrenica liep uit op een genocide: 8372 mannen en jongens werden vermoord.

Het boek van Keulemans gaat over wat er in juli 1995 gebeurde in Srebrenica maar vooral over hoe PAX samen met de slachtoffers en nabestaanden op zoek is gegaan naar gerechtigheid en waarheidsvinding.

Dion van den Berg, programmaleider Europa: “Het is een boek geworden over het werk van PAX, maar ik hoop dat het leest als een blijk van waardering aan allen die met ons hebben opgetrokken in die kwart eeuw. En bovenal is het een eerbetoon aan de veerkracht en het activisme van de overlevenden en nabestaanden. Opdat we Srebrenica, opdat we hen niet vergeten.”

Boekpresentatie

‘Srebrenica & PAX 1995-2020, een geschiedenis van 25 jaar solidariteit’ wordt op woensdag 8 juli gepresenteerd in de Tolhuistuin in Amsterdam. Programmamaker Suzanne Rastovac gaat dan in gesprek met Chris Keulemans, Alma Mustafic en Dion van den Berg.

Tijdens het evenement worden ook gesprekken gevoerd met onder anderen Hasan Nuhanovic naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘De tolk van Srebrenica’ en met het collectief Bosnian Girl over de campagne ‘Srebrenica is Nederlandse geschiedenis’.

Live stream

LET OP: vanwege de coronamaatregelen is er zeer beperkt plek in de Tolhuistuin, dit evenement kun je daarom volgen via facebook.com/Tolhuistuin/live.

Meer info en programma op readmyworld.nl/25-jaar-na-srebrenica

Download hier de persuitnodiging.

Chris Keulemans zal op 8 juli om 9.15 uur te horen zijn op NPO Radio 1 en Dion van den Berg op 11 juli in EenVandaag.

Dit bericht is afkomstig van de website van Pax Nederland:

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/nieuwsberichten/25-jaar-na-srebrenica

25 jaar na Srebrenica

PAX voor Vrede

Mensen in nood
Sint Jacobsstraat 12 3511 BS Utrecht
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV