Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

24.000 kippen komen om in vlammenzee

Dit is al de zoveelste brand dit jaar. Zeker 45.000 dieren zijn in 2020 omgekomen in een brand. Ongelofelijke aantallen. Vanwege het ernstige leed, maar ook omdat we zoveel kunnen doen om dit te voorkomen. Toch weigert de overheid in te grijpen.

In de meeste stallen zijn dieren even slecht beschermd als een loods met wc-rollen. In nieuwere stallen zijn er enkele maatregelen genomen om de stal iets veiliger te maken, maar een simpele brandmelder is bijvoorbeeld niet verplicht. Net als goede brandwerende muren of voldoende bluswater.

Wakker Dier vraagt de overheid al jaren om de dieren beter te beschermen, maar de minister geeft aan dat veel maatregelen niet kosten effectief zijn. Wederom gaat het belang van goedkoop vlees boven dierenwelzijn.

24.000 kippen komen om in vlammenzee

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV