Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

14 mei Interreligieuze dag tegen coronapandemie

12-05-2020

De Rooms Katholieke Kerk zoekt in deze moeilijke tijd van het coronavirus de verbondenheid met alle mensen en roept op tot een interreligieuze dag waaraan iedereen, ongeacht religie, mee kan doen.

In zijn toespraak vanuit het raam van de bibliotheek in het Apostolisch Paleis sprak de paus onlangs zijn hoop uit op een vaccin tegen het coronavirus en steunde hij een interreligieuze gebeds- en vastendag op 14 mei om een einde te maken aan de pandemie.

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog volgt hiermee de oproep van het ‘Hoger comité voor menselijke broederschap’, dat vorig jaar is opgericht als antwoord op het document over menselijke broederschap, ondertekend door paus Franciscus en sjeik Ahmed el-Tayeb, grootimam van Al-Azhar.

De secretaris-generaal van de VN, António Guterres, tweette ook zijn steun voor het ‘moment van reflectie, hoop en geloof’.

14 mei Interreligieuze dag tegen coronapandemie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over , ,

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV