Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

12x adembenemende en interessante documentaires over dieren en natuur

World Animal Protection Nederland

We zijn nog steeds veel thuis door de corona-crisis. Hoe kom je deze donkere dagen van het jaar beter door dan met een paar ijzersterke documentaires achter de hand? Zet de popcorn maar vast klaar, want deze documentaires wil je zien. Adembenemende beelden, echte eyeopeners en hoopvolle inzichten. 12 must-sees!

1. David Attenborough: A Life on Our Planet

Een must-see. Deze documentaire heeft alles in zich. Beelden van plekken waar velen van ons alleen van kunnen dromen en van de bijzondere dieren met wie we deze wereld delen, heldere boodschappen over de problemen in de wereld, hoop voor de toekomst en bovenal: de fantastische verteller David Attenborough. Je kijkt de film bijvoorbeeld via Netflix

2. Biggest little farm

Een inspirerende film die laat zien: zo kan het ook. Chester en Molly vestigen zich in het Amerikaanse Californië om daar een duurzame boerderij op te bouwen. In harmonie met de natuur, met oog voor de wilde dieren die in de omgeving voorkomen en een fijn leven voor hun eenden, kippen, varkens en runderen. Deze documentaire kun je zien met Pathe Thuis

3. Kangaroo: A Love-Hate Story

Nog zo’n confronterende documentaire is Kangaroo: A Love-Hate Story. Waar we allemaal schrokken van de branden in Australië afgelopen jaar, en massaal opkwamen voor de kangoeroes en koala’s, is er een lucratieve kangoeroe-industrie in Australië. Er wordt massaal gejaagd op Australisch nationaal symbool voor de productie van vlees. Kangaroo: A Love-Hate Story is op diverse manieren te zien tegen betaling, bijvoorbeeld via Amazon of Vimeo.

4. Forest Hope

Volg het indrukwekkende verhaal van de Nederlandse Antoinette van de Water in Forest Hope. Haar missie is om olifanten en mensen veilig samen te laten leven. Maak je op voor een hartverwarmende en inspirerende zoektocht om haar missie te laten slagen. Tip: niet alleen Forest Hope, maar vele andere mooie films zijn gratis te zien via het YouTube-kanaal van het Wildlife Film Festival Rotterdam, zoals Kamchatka Bears

5. Kiss the ground

Een nieuwe blik op klimaatverandering, gericht op de grond onder ons. Kijk Kiss the ground en je komt erachter dat de grond wel eens een heel belangrijke rol kan hebben in het oplossen van de klimaatcrisis. En wat is eigenlijk de rol van de vee-industrie? Te bekijken via Netflix.

6. Fooled by a Smile

Onze eigen documentaire Fooled by a Smile vertelt het verhaal van Lorena Kya Lopez, die jarenlang in een dolfinarium in Mexico werkte. Tot het moment dat ze besefte dat haar droombaan eerder een nachtmerrie was. Een nachtmerrie voor de geliefde dolfijnen met wie ze werkte. Ze realiseerde dat de dolfijnen leden en komt nu in actie om dolfijnen te helpen en een einde te maken aan het leed van dolfijnen in gevangenschap. Bekijk de hele documentaire hier gratis:

7. Alaska en Humpback Whales 

Kijk een toffe Omniversum-film thuis! Wellicht lukt het nu niet om zelf naar het Omniversum in Den Haag te gaan, daarom komt het Omniversum bij jou thuis. Zeker voor de winterperiode is Alaska, Spirit of the Wild een aanrader. Of ga je liever voor de bijzondere walvisverhalen in Humpback Whales? Leuk voor het hele gezin, en beide te kijken via Pathe Thuis.

7. Bont Girl

Bont Girl mag niet ontbreken in dit rijtje. Wat een bijzondere stunt van Famke Louise, Bont voor Dieren en Videoland. De beelden in deze docu zijn enorm confronterend (wij moesten soms echt even wegkijken) en deed ons afvragen: hoe lang moet het nog duren voordat bont in Nederland wordt verboden? Bont Girl is te zien via Videoland.

8. The Game Changers

The Game Changers is een film uit 2018 die ingaat op plantaardig eten voor atleten. Hoe gezond is een plantaardig dieet? Met wetenschappelijke onderbouwingen en praktische voorbeelden wordt dat duidelijk. Een interessant verhaal, dat ook veel kritiek heeft gekregen. Kijk en oordeel zelf! The Game Changers is bijvoorbeeld te zien via Amazone Prime, Vimeo en Netflix. 

9. Into the Jungle

Nu nog in de bioscoop te zien is Into the Jungle. Een documentaire over het leven in de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea. Je volgt een Australisch paar op hun trip, en bent getuige van hun bijzondere ontmoetingen met de inheemse bevolking, de natuur en de met uitsterven bedreigde boomkangoeroe. Nu in de bioscoop.

10. My Octopus Teacher

Een ode aan de octopus. Deze aandoenlijke film laat eigenlijk iets zien waar we geen voorstander van zijn: in direct contact zijn met wilde dieren. Maar deze relatie is wel zo bijzonder, en gaat juist in op dat dilemma over contact tussen mens en dier, dat we hem je niet willen onthouden. Octopussen zijn dieren waar niet vaak zulke aandacht naar uitgaat, maar na het kijken is de octopus je nieuwe favoriete dier. My Octopus Teacher is beschikbaar via Netflix

11. Tiger King

Je kon er niet omheen afgelopen zomer: de docu-serie Tiger King. Tiger King volgt het verhaal van Joe Exotic, met zijn ‘dierentuin’ vol tijgers waar toeristen de de dieren konden knuffelen en waar volop werd gefokt met tijgers, alleen maar voor vermaak. Een rariteitenkabinet, bijzondere figuren, maar interessant om naar te kijken. Tiger King kun je zien via Netflix.

Jouw tip?
Ontbreekt er volgens jou een fantastische film of serie in dit lijstje? Laat het ons weten via info@worldanimalprotection.nl

Dit bericht is afkomstig van de website van World Animal Protection:

https://www.worldanimalprotection.nl/actueel/12x-inspiratie-series-en-documentaires

12x adembenemende en interessante documentaires over dieren en natuur

World Animal Protection Nederland

Natuur, Milieu en Dieren
Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV