Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

11 oktober Wereldmeisjesdag 2020: geboren worden als meisje in veel landen nog steeds een schande

Terre des Hommes

Zondag 11 oktober is het Wereldmeisjesdag. Nog steeds worden meisjes wereldwijd ver achtergesteld en anders behandeld dan jongens. Het is zelfs zo dat er bewust minder meisjes worden geboren, omdat ouders een jongen wensen. Door selectieve abortus en kindermoord is er momenteel volgens het bevolkingsfonds van de VN een tekort van meer dan 140 miljoen vrouwen.

Jaarlijks zet Terre des Hommes Italie de situatie over meisjes wereldwijd op een rij

Meisjes gaan minder vaak en korter naar school dan jongens en jaarlijks lopen tot 4 miljoen meisjes (en vrouwen) risico op veminking van de genitalien. Ook het cijfers van kindhuwelijken is schrikbarend hoog: 12 miljoen meisjes onder de 18 jaar worden jaarlijks uitgehuwelijkt en door de economische terugval door corona, wordt voor de komende 10 jaar voor 13 miljoen extra kindbruiden gevreesd. 

Terre des Hommes Italië zet ieder jaar in een omvangrijk rapport de situatie wereldwijd over meisjes uiteen, speciaal ter ere van Wereldmeisjesdag. Hoe staat het met genitale verminking, hoeveel meisjes hebben te maken met (seksueel) geweld. Daarbij gaat het rapport dan ook in op de situatie van meisjes in Italië, maar ook bijvoorbeeld in de USA. 

Lees hier het rapport The Condition of the Girl Child

Voor Terre des Hommes staat het beschermen van de rechten van meisjes wereldwijd aan de basis van ons werk, zoals ook bovengenoemd rapport laat zien. Lees onderstaand hoe wij werken met jongeren en door jongeren.

Dit bericht is afkomstig van de website van Terre des Hommes:

https://www.terredeshommes.nl/nl/actueel/11-oktober-wereldmeisjesdag-2020-meisjes-nog-steeds-slechter-af-dan-jongens

11 oktober Wereldmeisjesdag 2020: geboren worden als meisje in veel landen nog steeds een schande

Terre des Hommes

Kinderen en kansen
Stichting Terre des Hommes Nederland, Zoutmanstraat, Den Haag, Nederland
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Meer berichten over

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de wereld van Goede Doelen en de meest recente vacatures voor professionals, vrijwilligers en stagiaires? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Fondsen.org BV - Alles over Goede Doelen - Strandplevier 23 - 2201 XJ - Noordwijk - 085 2007072 - informatie@fondsen.org - KvK 34160633

© 1996 - 2020 All rights reserved Fondsen.org BV