Workshopbegeleider Risico’s in en om het huis, Zaanstreek-Waterland

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood. Direct en vanuit het hart. Bij noodsituaties in Nederland en bij rampen en conflicten wereldwijd. Gedreven door onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

Het Nederlandse Rode Kruis richt zich op het voorkomen en beperken van de gevolgen van een noodsituatie. Om zichzelf of anderen te kunnen helpen in nood, is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van risico’s. Want voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. De interactieve workshop “Risico’s in en om het huis” richt zich op bewustwording van die mogelijke risico’s en hoe daarbij te handelen. Voor het uitvoeren van deze workshops voor ouderen is het Rode Kruis Zaanstreek-Waterland op zoek naar Workshopbegeleiders.

Wat ga je doen?

  • Je geeft de workshop met gebruik van het Rode Kruis-cursusmateriaal en zorgt naderhand voor evaluatie;
  • Je zorgt samen met de projectleider voor materialen en middelen om de workshop te kunnen geven;
  • Je zorgt voor aanpassing van de workshop aan de betreffende doelgroep;
  • Je geeft passende [‘need to know’] achtergrondinformatie bij de workshop;
  • Je werkt onder de verantwoordelijkheid van en rapporteert aan het Bestuurslid Zelfredzaamheid.

Wie ben jij?
Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en je hebt affiniteit met zelfredzaamheid, het thema veiligheid in en om de woning en het werken met ouderen. Je hebt aantoonbare didactische/trainersvaardigheden en/of -achtergrond. Je beschikt over een computer met internetaansluiting en bij voorkeur over een rijbewijs en eigen vervoer. Je bent per workshop ca. 8 uur beschikbaar; ca. 4 uur per voor voorbereiding, de workshop zelf (2 uur) en evaluatie/administratie.

Wat krijg je?
Allereerst is het in actie komen voor het Rode Kruis ontzettend leuk! Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je kunt samenwerken met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk!

Wij bieden:

  • de mogelijkheid als workshop begeleider kennis en ervaring op te doen bij het Rode Kruis: DE noodhulporganisatie wereldwijd
  • reis- en onkostenvergoeding
  • verzekering
  • een werkplek in het Rode Kruis kantoor in Purmerend indien gewenst
  • Als vrijwilliger kun je tevens gratis lid worden van het Rode Kruis.

Interesse?
Je kunt direct reageren door je motivatie en CV te sturen naar vrijwilligersmanagement@rodekruiszwa.nl.

Wil je eerst wat meer informatie/toelichting, dan kun je contact opnemen met Wietske Bosch, Bestuurslid Zelfredzaamheid (wietskebosch@ziggo.nl of 06 51 15 96 45) of met Helma Brouwer hbrouwer@redcross.nl of 06 52 86 03 59).

Wij hopen je snel te ontmoeten!

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options