Bachelor- of masterstudent met kennis op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten

Het Liliane Fonds zet zich in voor kinderen met een handicap op de armste plekken van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Met onze Zuidelijke partners maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. We financieren jaarlijks individuele, brede steun op maat aan ruim 80.000 kinderen.

We ondersteunen deze aanpak met de versterking van lokale organisaties en door op te komen voor de belangen van mensen met een handicap in het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking. Op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch werken rond de 60 medewerkers in dienstverband (ruim 40 fte’s) en ruim 170 vrijwilligers.

Het Liliane Fonds staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dat zien we graag weerspiegeld in de samenstelling van ons personeelsbestand. We nodigen kandidaten met een beperking daarom nadrukkelijk uit om te solliciteren als zij zich herkennen in het profiel.

Het Liliane Fonds is voor de afdeling Programma’s per direct op zoek naar een:

Bachelor- of masterstudent met kennis op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR)
Het betreft een stage of werkervaringsplek voor een periode van minimaal een half jaar, aantal werkdagen in overleg

Functieomschrijving
Als lid van de Dutch Coalition for Disability and Development (DCDD), een lobby-platform van organisaties werkzaam met en voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden wil het Liliane Fonds op basis van ervaringen en resultaten uit eigen projecten graag bijdragen aan een publicatie en een expert meeting op het thema SRGR en handicap. De expertmeeting vindt plaats in november 2017.

Je neemt vanuit het Liliane Fonds deel aan de SRGR-werkgroep van DCDD en stelt op basis van de aanwezige SRGR-projecten en –documenten cases op die geschikt zijn om in de publicatie en tijdens de expert meeting te presenteren. Je stelt op basis van ervaringen een checklist op voor het toetsen van toekomstige SRGR-projecten en maakt een overzicht van de financieringsmogelijkheden op het gebied van SRGR. In overleg met de coördinator van DCDD zal je ook de voorbereiding van de expertmeeting DCDD & Sharenet op je nemen.

Deze stage-/werkervaringsplek maakt onderdeel uit van de SRGR-werkgroep van DCDD. Je wordt begeleid door collega’s van de afdeling Programma’s en het team Planning, Monitoring & Evaluatie van het Liliane Fonds.

Profiel
Je beschikt over een uitstekend analytisch vermogen en over goede redactionele vaardigheden. Je neemt gemakkelijk initiatief, kunt goed zelfstandig te werken maar durft ook om begeleiding te vragen wanneer dat nodig is. Ten slotte ben je uitstekend in staat tot het leggen en onderhouden van contacten met mensen van verschillende aard en uiteenlopend niveau.

Achtergrond en vaardigheden

  • je volgt een studie met een aantoonbare link met SRGR op minimaal HBO-niveau (bijv. sociale wetenschappen of psychologie)
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal
  • bekend met het werken in een meertalige en multidisciplinaire omgeving
  • affiniteit met het werk van het Liliane Fonds

Wij bieden

  • een boeiende stage- of werkervaringsplek in een organisatie die volop in ontwikkeling is
  • de mogelijkheid om te leren en werkervaring op te doen en/of je werkervaring met ons te delen
  • stagevergoeding en reis- en/of onkostenvergoeding

Sollicitatie
Als je belangstelling hebt en je voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag uiterlijk maandag 24 juli a.s. je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan het team P&O (sollicitatie@lilianefonds.nl).

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Géke Appeldoorn, programma manager op de afdeling Programma’s (073-5189420).

In verband met de gewenste startdatum van 1 augustus zullen de selectiegesprekken op woensdag 26 juli gevoerd worden.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options