Liliane Fonds

Open de wereld voor een kind met een handicap

Het Liliane Fonds wil de wereld openen voor kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Zodat ze kunnen meedoen en meetellen in hun gemeenschap.Samen met lokale contactpersonen zorgen we voor directe, persoonsgerichte en kleinschalige hulp op maat. Met persoonlijke aandacht en (para)medische en sociale revalidatie stimuleren we de groei van het kind. Tegelijkertijd proberen we de omgeving te ontsluiten en de toekomstkansen van het kind te verbeteren door onderwijs, werk en inkomen. Een behoorlijk bestaan is geen gunst, het is een basisrecht van elk kind.

>> lees verder

Sumon uit Bangladesh

Sumon Hossain (10) woont in het dorpje Nakol in Bangladesh. Op zijn vijfde, wanneer hij alleen met zijn neefje thuis is, krijgt hij een ernstig ongeluk. De sikkel (een groot mes) waarmee ze aan het werken zijn, komt in zijn ogen terecht. Sumon wordt snel naar de plaatselijke dokter gebracht. Ondanks de snelle behandeling wordt het oog niet beter. Later verliest hij zelfs helemaal het zicht aan zijn linkeroog. Ook zijn rechteroog gaat achteruit. De voorspellingen zijn niet goed: op een dag zal hij helemaal blind zijn. Gelukkig krijgt hij nu hulp van het Liliane Fonds.

>> lees verder

Steun ons

Op onze website kunt u zien hoe u ons kunt steunen. Ook vindt u daar voorbeelden van recente hulpaanvragen. Voor ons is elk kind de moeite waard. Als het een handicap heeft die zijn ontwikkeling in de weg staat, moet het geholpen worden. Pas dan kan het zichzelf ontplooien tot een volwaardig mens. Helpt u mee?

>> lees verder


Change this in Theme Options
Change this in Theme Options